Proszę państwa, oto pizza!

Przygotujcie się na naprawdę wykwintne doznania smakowe, bo nasza pizza przełamuje wszelkie stereotypy. Bardzo się staramy, abyście mogli posmakować prawdziwej Italii i przyznali naszej pizzy pięć, a nawet sześć gwiazdek.

Oryginalne składniki, włoski smak

Pizza wyrabiania jest według ściśle określonej receptury pochodzącej z Neapolu. Mąka 00, sos pomidorowy, mozzarella, salami, oliwki oraz inne świeże składniki sprowadzane bezpośrednio w Włoch. Wyrośnięte ciasto formowane jest ręcznie w kule. Grubość placka to max. 3mm i jego diametr to ok. 31 cm, tak jak jest to wykonywane we Włoszech.

Włoska pizza z pieca opalanego drewnem

Pizzę pieczemy przez 2-3 minuty w temperaturze ok. 450°C w piecu opalanym drewnem dębowym bądź bukowym. Tak powstaje patent na najprawdziwszą "włoszczyznę" w mieście!!

Loading